top of page

Naturpillen reduserer stress, og det helt uten bivirkninger.Høsten – det er for meg, tid for tur. Jeg elsker å være i skogen om høsten. Gå langsomt på stien, kjenne kjølig luft stryke langsmed kinnet og lukten av rå jord trenge seg på – det er rett og slett terapi for meg.


At naturen gjør oss godt, det er ingen hemmelighet. Men nå har også forskere vist hvordan 20-30 minutter kontakt med naturen effektivt senker stresshormonene i kroppen. Naturpillen, kaller de det.


La du merke til ordet kontakt? At det er 20-30 minutter i kontakt med naturen som senker stressnivået?


Hvor ofte har jeg ikke vært på mobilen, gjort unna en samtale, gått med nesen i skjermen, sjekket mail, nyheter, tenkt på møtet som ikke gikk så bra eller på hva jeg må huske å handle? Det er alt for ofte!


Noe skjer med meg når jeg legger bort mobilen. Da kan jeg legge merke til hva jeg ser, hører, lukter og kjenner. Og når jeg gjør det, så kan den påtrengende tanken om møtet som gikk så dårlig eller alt jeg må huske å gjøre, komme litt i bakgrunnen. Da er jeg her og nå, ikke i alt som har hendt eller alt som kommer etterpå.


For meg handler det om å gå litt sakte. Det gir meg tid til å ta inn alt jeg sanser. Og kanskje er det høsten som gjør det lettere å nettopp være i kontakt. Alle fargene, alle kontrastene, den kalde luften mot varm hud og den rå lukten av fuktig skog gjør på et vis krav på min oppmerksomhet. Og det gjør meg så godt!


Har du lyst til å lese litt mer om dette? Se her: https://forskning.no/psykologi/bli-mindre-stresset-med-en-halvtime-i-naturen/1326298

89 visninger

Comments


bottom of page