top of page

Nytt år, nye muligheter?


Har du noen nyttårsforsetter? Eller er du en av dem som tenker, det er det vel ingen vits i å ha for nyttårsforsetter er det vel ingen som holder.


For meg er nyttår en anledning til å tenke over året som har gått og året som kommer. Hva gjorde meg godt, hva er jeg fornøyd med, hva ga meg glede eller energi. Hva ønsker jeg meg mer av i året som kommer? Hva drømmer jeg om skal skje? Hva opplevdes tungt, vanskelig eller meningsløst? Hva ønsker jeg meg mindre av.


Vet du hva du ønsker du deg mer eller mindre av i året som kommer? Hva du kunne tenke deg å rydde plass til i din hverdag? Kanskje mer tid til venner, familie, mennesker du har det gøy med eller som du får energi av å være sammen med? Eller drømmer du kanskje om å bli tryggere, finne balanse mellom jobb og familie, bli "flinkere" til å si nei eller bare gi litt mer F?


Mange er opptatt av å pynte og gjøre det fint til jul. Noen planlegger å rense leveren med en hvit måned i januar. Hvorfor ikke ta en indre opprydning til nytt år? Hvorfor ikke starte året med å tenke over hva du har lyst til å rydde plass til og hva du kan rydde vekk.


Kanskje er det ikke så viktig hvorvidt du holder nyttårsforsetter eller ei, men prosessen i seg selv – å tenke igjennom og bli mer klar over hva du ønsker deg mer eller mindre av.

Å bli klar over dette, kan være kimen til noe nytt og kan bety nye muligheter.


Med ønske om et nydelig og kanskje litt reflektert nytt år!

Helga


Foto av David Dibert fra Pexels


81 visninger

תגובות


bottom of page